luni, 20 decembrie 2010

Incep acest prim material pe acest blog cu un subiect poate comun,poate nu, si anume cine suntem noi .Inainte de a inainta pe acest subiect va propun o intrebare pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o aiba cel putin odata in viata si anume
Cine sau ce esti tu cu adevarat?
Si iti propun sa raspunzi la aceasta intrebare tie insuti.Dar incearca sa dai un raspuns mai profund.Pentru ca aparent esti X si locuiesti pe strada  Y si in blocul si apartamentul respective. Lucrezi la o fabrica,sau in diverse alte locuri cu salariul  Z. Acasa ai o sotie si 2 copii . Aceasta descriere este exact precum acea imagine a unui aisberg la care noi de la suprafata apei ii putem observa doar partea de deasupra.Sunt convins ca partea care nu se vede, e mult mai mare si mai profunda decat cea de la suprafata.
Exista o latura in noi care abia asteapta sa fie explorata .Si anume interiorul. A carui frumusete o putem observa in exteriorul nostru sub forma unui peisaj. Dar sunt convins ca in interiorul fiecaruia dintre noi exista infinite peisaje si culori si stari minunate. Trebuie doar sa vrem cu adevarat sa le vedem si sa le gasim. Drumul spre ele nu este intotdeauna usor,sau greu. Depinde de noi cat de mult vrem sa le gasim. Tot ceea ce putem e sa ii cerem lui Dumnezeu puterea si rabdarea sa le putem gasi.
Si daca raspunsul la intreabare l-ai gasit atunci iti propun o alta intrebare si anume : care este scopul vietii tale?
Cu totii avem perceptii diferite cu privire la viata si ce urmarim noi de la ea.Unii vor sa aiba o reputatie,altii vor sa aiba bani,altii vor familie.Fiecare are dorinte si perceptii diferite. Dar fiecare din aceste perspective cu care priveste viata i-a decizii.Dar oare de aceea ne-am intrupat noi pe pamant ca sa ne hranim pantecele si sa alergam si sa suferim pentru niste bani sau pentru niste placeri efemere.
Si imi aduc aminte de un citat al maestrului Milarepa :
“Toate cautarile lumesti nu au decat un singur si inevitabil sfarsit.Durerea.Acumularile sfarsesc in risipire.Constructiile in ruina. Intalnirile in despartire.Nasterile in moarte.Stiind aceasta,trebuie,chiar de la inceput, sa  renuntati  la acumularile si la dobandire,la a construe si a va intalni si,credinciosi unui Guru (Maestru Spiritual),sa incepeti realizarea adevarului supreme,care nu are nici nastere si nici moarte.Aceasta este singura sic ea mai buna stiinta.Aceasta este secretul fericirii.”
Noi,oamenii sunte fii si ficele lui Dumnezeu.Si suntem veniti aici pentru a respecta legea iubirii pe care Iisus Hristos ne-a lasat-o atunci cand a venit pe pamant. Asta suntem noi.Venim aici pentru a experimenta diferite situatii.Nimic mai mult. Iar scopul nostru final pe aceasta planeta e sa fim una cu Dumnezeu.