miercuri, 26 ianuarie 2011

Vom avea 2 sori?

Pamantul ar putea avea în curând un al doilea soare, cel puţin pentru o săptămână sau două.
Fenomenul cosmic se va întâmpla atunci când unul dintre cele mai stralucitoare stele din explodează cerul nopţii într-o supernova.
Şi, potrivit unui raport ieri, spectacol de lumini cele mai uimitoare din istoria planetei ar putea întâmpla cât mai curând acest an.

Cosmic phenomenon: The earth could soon have two suns when one of the brightest stars in the night sky explodes into a supernova
fenomen Cosmic: Pamantul ar putea vedea în curând doi sori - la fel ca Luke Skywalker văzut pe Tatooine în filmul Star Wars (foto)

Pamantul va avea fără îndoială, un rand de scaune din faţă atunci când Betelgeuse moarte Red Star supergigantă în cele din urmă lovituri de sine în uitare.
Explozia va fi atat de stralucitoare incat, chiar dacă stele din constelaţia Orion este de 640 ani-lumină depărtare, se va transforma în continuare noaptea în zi şi apar ca acolo sunt doi sori în cer pentru câteva săptămâni.
Singura dezbatere reală este de peste exact când se va întâmpla.
În ceea ce priveşte stelare, Betelgeuse este prezis de accident şi să ardă în viitorul foarte apropiat. Dar asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa grabiti si cumpara ochelari de soare.
Brad Carter, lector de fizica din cadrul University of Southern Queensland din Australia, a susţinut ieri că explozia galactic-ar putea întâmpla înainte de 2012 - sau în orice moment în următorii milioane de ani.
"Aceasta stea vechi este în criză de combustibil în centrul său," Dr Carter a spus site-te Austalian news.com.au.
"Acest tip de combustibil păstrează Betelgeuse strălucitoare şi susţinut. Atunci când acest combustibil rămâne fără stele se va prabusi literalmente în sine şi-l va face acest lucru foarte repede.
"Aceasta este ura final pentru steaua. Este de la sine-bang-ului, acesta explodează, se aprinde - vom avea luminozitate incredibila pentru o scurtă perioadă de timp de câteva săptămâni şi apoi în lunile următoare începe să se estompeze şi apoi în cele din urmă va fi
 foarte greu pentru a vedea la toate , "a adăugat el.
Fereşte-te: Betelgeuse, care este în constelaţia Orion, este setat pentru a se suflLook out: Betelgeuse, which is in the Orion constellation, is set to blow itself into oblivion - which will give the effect of two suns in the sky for us on Eartha în uitare - care va da efectul de doi sori în cer pentru noi pe Pământ

Internetul este abuzz cu teoriile apocaliptic leagă supernova la prezicerea calendarului mayas de un Armageddon în 2012, alimentat de către asociaţia de "Betelgeuse", cuvântul cu diavolul.
Dar expertii au susţinut că, chiar dacă Big Bang-ul este prefigurează, se va întâmpla în continuare mult prea departe de Pământ pentru a ne face nici un rău.
"Atunci când o stea merge bang, mai întâi va observa că este de o ploaie de particule minuscule numite nuetrinos", a spus Dr Carter.
"Ei vor inundaţii prin Pământ şi destul de bizar, chiar dacă supernova vom vedea vizual va lumina cerul noptii, 99% din energia în supernova este lansat in aceste particule care vor veni prin corpurile noastre şi prin Pamant cu absolut nici un fel de rău. " 
Când se întâmplă, Supernova Betelgeuse va fi aproape sigur cel mai dramatic văzut vreodată.
Aceasta este steaua strălucitoare nouălea cer noapte şi strălucitoare a doua în constelaţia Orion, strălucirea ei vecin Rigel - sau Beta Orionis - doar foarte rar.
Este de culoare portocaliu-roşu distincte îl face uşor de la faţa locului în cerul nopţii.
Dacă ar fi fost în centrul sistemului nostru solar, suprafaţa acesteia ar extinde dincolo de centura de asteroizi, acaparării în întregime Mercur, Venus, Marte şi Pământ.